Ценни съвети от Капино за избор на сребърни обеци

Сребърните обеци са едни от най-древните украшения, които подчертават допълнително женската красота. Всяка дама има свои предпочитания и вкус, когато търси бижу, но има няколко основни критерии, които биха били полезни на всеки. 

Как да изберем подходящите сребърни обеци – ценни съвети от Капино?

Сребърни обеци според повода и предназначението им

  • За ежедневието – casual моделите трябва да са максимално близо до вашата натура и обикновено са по-малки и дискретни. Препоръчително е да не усещате тежест и дискомфорт при носенето им. Могат да бъдат изработени от сребро и допълнени с всякакви камъни, както и с различна форма и дизайн.
  • За работа – тук етикетът налага по-изчистени модели, които се забелязват дискретно на дамското ухо. Като цяло, бижутата в работна среда не трябва да привличат погледите, а просто да подчертаят деловата визия. Подходящите типове са малки и тънки халки, обеци на винт с перличка, с малко камъче и т.н.
  • За специален повод, на който желаете да попаднете в центъра на вниманието – ако ви предстои важно събитие, то и визията ви трябва да е специална. За подобен момент, Капино Ви съветва да се спрете на по-изящни сребърни обеци и такива, които ще се съчетаят добре с другите украшения. Модели с диаманти и кристали биха допринесли за блясъка, когато минавате по “червения килим”.
  • За приятелска среща, дискотека или друго подобно излизане – тук вече можете да експериментирате с по-масивни и шарени модели, с атрактивен дизайн. 

Сребърни обеци според важни форми на лицето

  • Според овала на лицето – съобразяването на формата на лицето е важно, защото с помощта на правилните сребърни украшения могат да се прикрият несъвършенства. Жените, които имат правилен овал са късметлийки – могат да носят всякакъв тип обеци. На кръгло лице подхождат по-малки детайли, плоски клипсове, с малки висулки. За дълго овално лице Капино съветва сребърни обеци с по-големи размери. Притежателките с дребни лица е препоръчително да носят по-изпъкнали украшения за ухото, кръгли халки или клипсове.
  • Според формата на ушите – ако долната, мека част е малка и по-тънка, спрете се на по-малки и нежни обички. В обратния случай са по-подходящи плоските дизайни. За леко щръкнали уши се препоръчват пусети, а за малки уши като цяло – всякакъв тип.

Косата – значим фактор за избор на обеци

Косата е част от общия облик на лицето. Важни са цветът, както и самата прическа. Например, за брюнетки и червенокоси дами се препоръчват сребърни обеци с ярки цветни вложки. За русокосите жени най-подходящи са моделите, които са съчетани с по-светли камъни – тюркоаз, светло розово, бяло и други. Червенокоси и рижави коси трябва да залагат на по-едноцветни бижута. Изберете изцяло сребристи обеци или с бели и малки циркониеви камъчета.

Capino.bg Ви очаква с много богата колекция от сребърни обеци, във всякакви форми, дизайни и цветове – пазарувайте бързо, лесно и удобно онлайн.

  • публикация