Хванаха нарязан тютюн без бандерол за 125 000 лева

 

В рамките на специализирана полицейска операция по линия противодействие на престъпления с акцизни стоки, миналата седмица е извършена полицейска проверка на два автомобила – „Ситроен Джъмпер“ , управляван от А.К., на 44 г., осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, и „Сааб 9-3“, с водач Р.К., на 38 г., осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград. В товарния автомобил са установени машина за рязане на тютюн, два казана за варене на тютюн, газови бутилки и др. вещи.

При непосредствено последвалите процесуално-следствени действия в постройка, находяща се в мест. Добрева чешма, са установени около 650 кг нарязан тютюн, електронна везна и чували, както и лицата Я.Н., на 34 г., осъждан, от Варна, и И.И., на 59 г.

За срок до 24 ч. са задържани четирите лица: А.К., на 44 г., осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, Р.К. на 38 г., осъждан, от с. Абланица, обл. Благоевград, Я.Н., на 34 г., осъждан, от Варна и И.И., на 59 г. от Варна. По случая срещу лицата в ОДМВР – Варна, е започнато досъдебно производство. На лицата са повдигнати обвинения и са им наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“ от съда. Установеното и иззето количество тютюн без акцизен бандерол е на обща стойност около 125 000 лв., като невнесеният акциз възлиза на около 100 000 лв. Работата по случая продължава.