Хандбалист на „Локо“ се завърна в игра след две години

Йордан Попов се възстанови, след като скъса предни кръстни връзки на двете колена
 Носителят на купата играе още два мача преди двубоите от „Чалъндж къп“ в Сърбия

Хандбалистът на „Локомотив“ Йордан Попов се завърна в игра в мач от „А“ група след две години. През този период той се възстановяваше, след като претърпя операции на скъсани предни кръстни връзки на двете колена.
Левият гард получи игрови минути при успеха на лидера в елита в Горна Оряховица в първия му пролетен мач в събота.


„Не може да се каже, че е на 100% готов за игра, но с времето се надявам да върне най-добрата си форма. Данчо е едва на 21 години и всичко хубаво в кариерата му предстои“, заяви за „Народно дело Седмицата“.
Дебют за „Локо“ записа привлеченото именно от Горна Оряховица ляво крило Димитър Грозев.
Карастоянов потвърди, че целта им напролет е да останат върха с пълен актив от точки преди плейофите за титлата. В момента варненският тим е в серия от 10 поредни победи. Остават му още 8 срещи.
Иначе в Локо вече мислят за двата двубоя от 1/8-финалите на „Чалъндж къп“ със „Слога“ на 25 и 26 февруари в Позега. Дотогава подопечните на Карастоянов ще изиграят още два мача – гостуване на шампиона „Фрегата“ на 12 февруари в Бургас, и ¼-финал за купата срещу „Спартак“ на 18 февруари в залата на Първа езикова гимназия.
„Слога“ започва участие в пролетния дял на сръбското първенство през февруари. Дори седмица преди сблъсъка с нас има здраво дерби. Не планирам обаче да го гледам. Достатъчно информация събрах за съперника от техни мачове по интернет и разполагаме с достатъчно време, за да изберем правилната стратегия и да се представим достойно“, каза още Карастоянов.
За Позега той ще пътува с 16 хандбалисти на 24 февруари. Доайен сред тях е вратарят Иван Иванов-Змея, който през лятото навършва 40 години.
„Не съм броил колко са ми мачовете в Европа. За мен е важно да продължа да пазя на „Локо“, докато чувствам, че съм полезен и имат нужда от мен“, каза за „Народно дело Седмицата“ Змея.