Форум събира малкия бизнес

 

 

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в партньорство с Министерството на икономиката и Община Варна организира информационен бизнес форум. Темата на събитието, което ще се проведе в хотел „Черно море“ на 6 март от 14.00 ч., е „Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме експерти и ноу-хау.“

Форумът е предназначен за малки и средни компании от Варна и региона. Целта му е те да се запознаят с възможностите, които дава програмата „Подкрепа за малкия бизнес“ на ЕБВР. Чрез нея фирмите могат да получат експертна помощ за развитие и растеж в различни области като стратегия, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна ефективност и др.

Представители на Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще запознаят присъстващите с мерките за подпомагане на малкия бизнес и възможностите за бизнеса, които предоставя Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“.

„За година програмата е подкрепила реализацията на 25 проекта, почти толкова очакват одобрение. По-голяма част от реализираните проекти са в София, затова организираме информационни форуми в страната, да могат повече фирми да научат за програмата и да се възползват от възможностите, които тя дава“, съобщи Мирослав Стоянов, мениджър на програмата за България.