Форум сочи пътя към дигитализацията на града

Форумът за иновации Innowave Pre-Summit 2018, част от програмата на България за Председателството на Съвета на Европейския съюз, бе открит във Варна в края на миналата седмица. Гости на събитието бяха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, евродепутатът Емил Радев, а домакин бе проф. Пламен Илиев – ректор на Икономическия университет.

Innowave Pre-Summit 2018 е събитие, което се вписва в усилията ни да утвърждаваме Варна като дигитален град. Вярвам, че със съдействието на всички и правителствен, и неправителствен сектор имаме огромния шанс да постигнем сериозен напредък в тази посока“, обясни кметът Иван Портних.

Целта на събитието е разработване на визията за дигитална трансформация на региона и е с основен фокус „Дигитализация, иновации и нови технологии“ в помощ на конкурентоспособността на българските компании. В конференцията ще вземат участие представители на български и чуждестранни компании, правителствени и неправителствени организации от ЕС, като се очаква силно участие и от страните от Западните Балкани. Осигурени са възможностите за представяне на български предприятия от всички сектори на икономиката и установяване на преки контакти с техни потенциални бизнес партньори от цял свят, което същевременно ще допринесе за обмяна на опит в дигитализацията на икономиката.

Фото Live.Varna.bg