Филм разкрива драмите и надеждите на Йълдъз Ибрахимова

Филмът „Цветовете на гласа“, за пътя и нелеката съдба на една от най-известните европейски джаз певици – Йълдъз Ибрахимова,  ще бъде показан на 31 май във Варна. Лентата е за драматичните превратности и перипетии в живота й, за цветовете на нейния чудодеен глас, владеещ четири октави, покорил десетки сцени по света. За драмата с насилствената смяна на името й от комунистическия режим, след което кариерата й рухва и тя е принудена да започне от начало с новото си име – Сузана Ерова. За недоизживяната любов с мъжа на нейния живот, турския политик Али Динчер, и големите надежди и упование в бъдещето.
Житейските удари я притискат да напусне сцената, но музиката и силата на характера й помагат да оцелее и преодолее всички нещастия.
Йълдъз Ибрахимова завладява публиката с  уникалния си стил, съчетаващ звуците на различни етноси и култури – джаз, фолк, български, турски, руски и цигански песни, класическа музика.
Филмът е с автори – сценарист Хелия Чавдарова, режисьор Росен Елезов, оператор Цветан Недков. „Цветовете на гласа“ има награда за режисура на „Златен ритон“ в България и „Сребърен витяз“ в Русия.
Варненските фенове на голямата певица ще могат да го видят на 31 май от 18,30 ч. в арт салона на Радио Варна. С прожекцията на „Цветовете на гласа“ се закрива тазгодишното издание на фестивала „Откритие“.