Феновете на Черно море: Дано Илиан успее да намери точните попълнения

 

Ултрасите се срещнаха с треньора и го подкрепиха за пореден път

„Моряците” се събират на 10 юни, петима юноши подписаха

Феновете на Черно море се срещнаха с треньора, за да засвидетелстват подкрепата си към него за пореден път.

„Казахме му, че той е нашият треньор и искаме до продължи да води отбора в правилната посока. Неговото притеснение в момента е свързано със селекцията, тъй като напуснаха много футболисти, а има малко време до началото на лятната подготовка. Дано Илиан успее да намери точните попълнения”, каза за „Народно дело” шефът на Националния фенклуб на „моряците” Иван Михайлов.

Както е известно, клубът бе разтърсен от огромен скандал преди 11 дни, когато с решението на ръководството бяха освободени Георги Илиев, Виктор Генев, Пламен Димов, Петър Витанов, Георги Китанов и Иван Дюлгеров. Впоследствие Дюлгеров бе върнат в тима.

На този етап официална позиция на шефовете за причината за тяхното решение няма, а от последвалите интервюта на Илиан Илиев и Георги Илиев се разбра, че всички „моряци” са минали полиграф пред психолози на МВР заради съмнения в симулативна игра на мача с ЦСКА във Варна, изгубен с 1:3. Въпросните шестима играчи не са издържали детектора на лъжата, но два дни по-късно са застанали пред полиграф на частна фирма и са го преминали успешно.

По темата има много версии и догадки, но докато от ръководството не обявят официално защо се посочили вратата на тези играчи, спекулациите ще продължат.

С Черно море се разделиха също Ради Василев, Уго Кононго, Мехди Фенуш и Жоаким Балми. Първите двама си търсят отбори в чужбина, а другите двама искат да преминат в клуб, в който да играят по-редовно.

С „моряците” първи професионални договори подписаха талантливите юноши Виктор Попов, Лъчезар Йорданов, Иван Дичевски, Петър Вуцов и Мартин Дичев. Без Дичев другите вече дебютираха за батковците през изминалия сезон в елита.

Междувременно Черно море започва лятна подготовка на 10 юни, а седмица по-късно заминава на двуседмичен лагер в Банско.