Ученици от Варна сглобяват роботи по собствен проект

 

Курсовете по електроника, микроконтролери и роботика за начинаещи във Варна продължават и през новата година. Курсът стартира на 20 януари и има за цел да обучи деца от 6 до 12 клас на основни познания в програмирането и използването на микроконтролери в роботиката.
„Младежка академия електроника, микроконтролери и роботика“ се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна по Програма ,,Варна – Европейска младежка столица 2017”. През изминалата година курсът беше успешно завършен от 24 деца, които в края на обучението създадоха свои собствени устройства. Придобитите знания и умения по време на курса подготвят младежите за професиите на бъдещето.


Курсът по електроника, микроконтролери и роботика за начинаещи се състои от 12 занятия, всяко по 120 минути, провеждани събота и неделя. Учебният материал се поднася по лесен и приятен начин, съобразен с възрастта на участниците. Всяко учебно занятие включва теория и практика, като се набляга на практическите занимания. Всеки участник има на разположение персонален компютър, микроконтролерна система (Arduino Uno R3), набор от сензори и възможността да сглоби сам свое собствено устройство..
За повече информация и записвания: www.vb-electronics.com