Ученик от Варна направи уникален клип за Златния век на Симеон

„Народно дело Седмицата” подкрепя със сърце и душа всяка инициатива, свързана с истинската българска история – велика и страшна. Готови сме да публикуваме всеки добър пример, който съхранява нашето бъдеще като нация.
Уникален клип за Златния век на Симеон направи ученикът Калин Дойчев. Четвъртокласникът от ОУ „Кирил и Методий“ е получил задачата от своята учителка за урок по „Човек и общество“. Калин е чел и слушал много за този велик период от българската история, но все пак е потърсил комшията си Кристиян Ивковски за съдействие. Само за броени часове двамата заедно подготвили клипа, като сами написали текстовете, а за озвучаването му избрали музика и песни на Валя Балканска.

8-simeon
Калин и Кристиян настръхнали, когато гледали едноминутната си продукция, завършваща с любимата на поколенията българи фраза: „Където е единството, там е силата, където е свободата, там е знанието.“ След като клипът е бил презентиран в учебния час, всички ученици от класа се зарадвали, че са българи, а учителката написала шестица на Калин.
„Светът вече се променя и освен от книгите, децата могат да възприемат й от компютрите“, изрази задоволство от добре свършената работа Кристиян.