Участта на слот игрите след края на Flash Player

Причината темата от заглавието да е толкова актуална е официалното обявление, което компанията Adobe неотдавна направи, а именно, че ще преустанови поддръжката на Flash Player. До края на 2020 г. повечето популярни браузъри спряха използването на Flash съдържание, а за останалите това предстои. Решението на Adobe беше подкрепено от гиганти като Apple, Google и Microsoft. Все още е твърде рано и рисковано да се заключи, че ерата на Flash Player е към своя край, но времето ще покаже. 

Какво представлява Adobe Flash Player и защо е важен за хазартната индустрия?

Adobe Flash е мултимедийна платформа, която се използва за стартиране на анимации, игрово съдържание, аудио и видео. Дълги години тази технология служи като основа за създаване на игри за онлайн казина. С помощта на този плейър, потребителят може лесно да стартира игрово съдържание направо през своя браузър, без да се налага да използва допълнителен софтуер. От 1991 г., когато излиза първата игра, поддържана от Adobe Flash, в продължение на дълъг период от време тази платформа остава най-доброто решение за работа с мултимедийно съдържание. 

Всичко се променя след внедряването на HTML5 – този нов, революционен стандарт предоставя на разработчиците почти неограничен брой възможности, с което необходимостта от използване на Flash неизбежно намалява с течение на годините.

За момента все още има варианти, по пътя на които да активирате Flash Player на различните браузъри. Важно е да се отбележи обаче, че след като тази технология напълно загуби поддръжката си, по-новите версии на тези браузъри най-вероятно няма да имат опцията за активиране или деактивиране на Flash съдържание. Ако искате да си оставите възможност да използвате Flash, може да запазите на своя компютър версия на браузър, който го поддържа. 

Как да играете игри, които се нуждаят от Flash Player, през 2021 г.?

Въпреки че Flash Player-ът е леко поостаряла технология и вече има своите заместители, все още съществуват редица сайтове за игрални залози, които го използват. Логичният въпрос за много от хазартните почитатели е: “Има ли алтернатива и каква е тя?” Да, има! За пример ще ви дадем версията на Winbet за мобилен телефон, която предлага на своите потребители възможност да използват демо игрите на компанията, които работят и без Flash Player. Това е чудесен начин не само да изпробвате предлаганите от компанията услуги, но и да залагате в дългосрочен план, без да са ви необходими допълнителни технологии.