Уникален паметник показа почитта ни към Шарл Азнавур

Паметник, посветен на Шарл Азнавур – кралят на френския шансон, артист, филантроп и писател, бе открит днес във Варна. На събитието присъстваха кметът Иван Портних, Н. Пр. Армен Едигарян – посланик на Република Армения в България, Ива Дикова – аташе към посолството на Франция, архиерей Татев Агопян – архиерей на Арменската църква в България и Румъния, Левон Хампарцумян – почетен член на борда на Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“, представители на правителството, областната управа, на арменската общност, районни кметове, народни представители, граждани.

Композицията е дело на скулптора Красимир Ангелов. Организатори на събитието са фондация „Азнавур“ и Общоарменският благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Варна.

„На космополитна и бохемска Варна й отива да има паметник на големия Азнавур. Фактът, че днес на пл. „Съединение“ сме се събрали представители на толкова много общности, е доказателство за обединяващата сила на неговото творчество. Като франкофон, това събитие за мен е вълнуващо и съм благодарен на всички, които са съпричастни към изграждането на паметника, който обогатява по свой начин градската среда във Варна“, каза при откриването кметът Иван Портних.