Улица в „Евксиноград“ става езеро при всеки дъжд

 

Дъждът във Варна в началото на миналата седмица доведе до това, че в нашата редакция заваляха и сигнали за лошото състояние на градската инфраструктура, която на места изглежда наистина плачевно.


Пример за това дава наш читател, който живее в престижния квартал „Евксиноград“, който се намира над прочутата резиденция, в която това лято Бойко Борисов посрещна поредица държавни глави, включително и френския президент Еманюел Макрон.
„Изпращам ви снимки от ул. 8 (Евксиноград), това езеро/блато се получава винаги след обилни дъждове и въпреки обещанията на кметство Приморски и високите данъци за имоти и смет, проблемите остават – а това е една от основните артерии в района“, пише нашият читател.
След като снимките от мястото се появиха в най-четения варненски информационен сайт „Петел“, последва поредица коментари от читатели в интернет. Някои припомниха, че улицата вече има ново име – „Драган Данаилов“. Интересна подробност е обаче, че при търсене в Гугъл наименованието не показва нищо. За световната търсачка въпросната пътна отсечка във Варна все още носи името ул. 8-а“, изписано по точно този начин.
Други коментари на читатели пък показаха, че в тази и съседните части на града подобни гледки са нещо обичайно. В същото състояние са и някои улици в „Бриз“, съобщиха варненци.
Оказа се, че дъждовни проблеми има и в центъра на града. Наш читател изпрати снимки и видео от улица „Васил Друмев“. На кадрите се вижда как водата стига до тротоара. Пресичането на пешеходци е невъзможно, а колите трябва да се движат изключително бавно, защото не се знае под водата къде има дупки по асфалта и за да не опръскат някой преминаващ човек. „От години на тази улица се образува море след всеки дъжд. Няма ли да се поправят тези шахти и канализации, за да се оттича дъжда както трябва“, пита нашият читател.