Тупанков писа „слаб” на талантите на „баските”

Треньорът на волейболния Черно море БАСК Юли Тупанков писа оценка „слаб” на юношите старша и младша възраст на клуба, които се класираха на седмо място в държавните първенства.
„И двете селекции трябваше да се борят за медал, особено младшата. По-малките ни състезатели обаче се сринаха след нелепата загуба в първата среща от Разлог с 0:3 – 25:27, 24:26, и 25:27 в отделните геймове. Не съм и предполагал, че ще запишем толкова лоши класирания. Със сигурност аз също съм сбъркал някъде и предстои сериозен анализ, тъй като разполагаме с много талантливо поколение, на което трябва да помагаме да се развива в правилната посока”, заяви за „Народно дело Седмицата” Тупанков.
Специалистът уточни, че въпреки резила, таланти от старшата ще са в основата на състава на мъжете за битките в Суперлигата наесен. От младшата също ще има състезатели в представителния тим, които да израстват край батковците.
Тупанков ще бистри селекцията с шефа Красимир Илиев в първата седмица на юли. „Засега никой не е изявил желание да си тръгне, дори наши играчи, които са в други клубове, искат да се върнат при определени условия”, каза Тупанков.
Той изключва варианта асовете Вангел Велинов и Стефан Георгиев да преминат в „ЛУКойл Нефтохимик”, с който в момента играят мачове в Русия. „Бургазлии са направили сборен отбор за турнето си, в който са попаднали и волейболисти от други центрове. Това, че Вангел и Стефан са с тях в чужбина, не означава, че подготвят трансфер. Ние разчитаме на тях да поведат тима ни в Суперлигата”, допълни Тупанков.
Както е известно, екипа на ЛУКойл Нефтохимик обличат бившите „баски” Ивайло Великов и Явор Генов.