„Тримата братя” пристигат с неволята и Дядо Коледа

Детската театрална Коледа идва с „Тримата братя”, авторската постановка по народни приказки на Георги Михалков на 12 декември, 18 ч., Сцена Филиал. Сценографска среда Огняна Серафимова, музикална и звукова среда Искра Граматикова, Теодор Папазов и Иван Драголов. В приказна обстановка сред ламите и халите доброто ще си пробие път с помощта на Тримата братя, Неволята и другите около тях: Николай Божков, Николай Кенаров, Теодор Папазов, Даниела Викторова, Искра Граматикова, Анжела Жекова, Константин Соколов.

9-teatur-2
„Тримата братя“ е смесица от няколко приказки и като всички приказки показва както силните страни на човешкия характер, така и слабите. Надявам се децата да разберат основната поука, която се опитахме да изведем. Човек, за да постигне целите си, да се справи с проблемите и страховете си, трябва да се пребори с множество препятствия, да излезе от собствения си комфорт и най-вече да се научи да разчита на собствените си сили. И ако си воден от любовта, няма нещо, което да те спре, за да постигнеш мечтите си. Изключително съм доволен, че най-после се срещнахме и открихме един за друг с режисьора на представлението Георги Михалков.

9-teatur-3

Творческата свобода, актьорската импровизация, задушевната атмосфера и допирът до прекрасните ми колеги, които той ми подари по време на репетициите, осмислят професията ми и ме карат да чувствам, че си тежа на мястото“, казва актьорът Николай Божков.
Неговият колега Теодор Папазов допълва: „В началото бях скептичен, защото предпочитам спектакли за възрастни, но в хода на репетициите промених отношението си. Реакцията на публиката на първото закрито представление също показа, че то ще има успех. Репетирахме не както обичайно, под напрежение, и много се забавлявахме. Спектакълът, освен всичко останало, е подчертано движенчески с много екшън и изисква доста физически усилия. Накрая се чувстваме изтощени, но и удовлетворени. Мисля, че за пръв път във Варненският драматичен театър се появява подобна постановка и аз съм радостен да бъда част от нея. „Тримата братя” определено не е представление само за деца, а и за възрастни“.
След премиерата на „Тримата братя” на 12 декември, всеки ден от 13 до 23 декември ще се играят по два спектакъла – от 11 и 14 ч., Сцена Филиал. И ако, уважаеми родители, искате точно тогава вашите деца да получат подарък от Дядо Коледа, не забравяйте да се обадите предварително на Добрия старец. Телефонът е 052/665 020. Подаръците се предават, четливо надписани, в деня на спектакъла на служебния вход на Сцена Филиал.

Виолета Тончева
Фото Веселин Василев