Треньорът Юли Тупанков: Черно море БАСК никога не е имал по-хубав отбор с такъв страшен колектив

„Баските“ искат да побеждават и да се утвърдят в Суперлигата
 Осем волейболисти ще дърпат тима нагоре, талантливи юноши ще израстват край тях

28-01
След пауза от три години Черно море БАСК отново е част от волейболния ни елит. Варненци обаче са амбицирани не само да присъстват в Суперлигата, а и да са фактор в нея.
„Подготвени сме и това го показаха контролите, в които играхме много добре. Нещо повече. Откакто съм аз треньор, никога не сме имали по-хубав отбор с такъв страшен колектив. Щастлив съм, че имам привилегията да водя тези момчета. Ние искаме да побеждаваме и да се утвърдим в елита, и дано да ни се случват повече хубави неща“, заяви за „Народно дело Седмицата“ треньорът на тима Юли Тупанков.
Специалистът очаква осем състезатели да дърпат тима нагоре. Това са кадрите на клуба Вангел Велинов и Петър Милушев – посрещачи, Стефан Георгиев – разпределител, Калоян Балабанов, Йордан Атанасов и Николай Колев – центрове, Калоян Кънев – либеро, и новото попълнение Норман Недков – диагонал.
„Край тях ще израстват талантливите ни юноши от старшата и младшата възраст. Възможно е още една изненада в последния момент, която е свързана с привличането нов играч“, допълни Тупанков.
„Баските“ тръгват с домакинство срещу Славия на 19 октомври от 18 часа в зала „Христо Борисов“. Следва гостуване на  Монтана (23 октомври) и мачове във Варна с Миньор (Перник) – 28 октомври, и ЦСКА – на 5 ноември.
Запитан кои са фаворити за челните места, Тупанков каза: „Никой не може в момента да даде актуална прогноза, тъй като силите са изравнени и всички отбори имат нови шестици. Нека започнат мачовете, да видим кой как ще тръгне и тогава да говорим. Сигурен съм само в едно – очаква ни първенство с голяма интрига и оспорвани двубои.“
Освен варненци другите 11 отбора в елита са: шампионът Добруджа, Монтана, Нефтохимик, Марек, Арда, Пирин (Разлог), ЦСКА, Левски, Тетевен, Славия и Миньор (Пк).

Представиха филм за бивш шеф на Черно море

28-03

Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов” – Варна, отбеляза своя 55-годишен юбилей с филмов фестивал, организиран от единствената у нас специализирана университетска телевизия MU-Vi.tv.
В рамките на програмата беше представен биографичният филм „Един светъл образ” за живота на проф. д-р Гарабед Капрелян, декан и ректор в периода 1977-1983 г., председател на Футболната секция на флотското спортно дружество „Черно море” и на арменското църковно настоятелство в гр. Варна. Официален гост на събитието беше неговият син проф. д-р Ара Капрелян, ръководител на Катедрата по нервни болести и невронауки и президент на студентския футболен отбор. Той изрази признателност към ръководството на университета и творческия екип на продукцията в лицето на Силвия Николова, Евтим Христов, Лазар Еленков и Тихомир Стоянов. Докторът изказа благодарност на хората, споделили своите спомени пред обектива на камерата и на присъстващите в аудиторията университетски преподаватели, футболни легенди – Иван Василев и Божил Колев, колеги, родственици и приятели, дошли да почитат светлата памет на лекаря, учителя, ръководителя и хуманиста проф. д-р Гарабед Капрелян.

Пилотът Тодор Атанасов подкарва по-мощен автомобил

28-04
Варненският пилот Тодор Атанасов изрази задоволство от добре свършената работа в рали шампионата през изминалия сезон. Той и навигаторът му Иван Минев завършиха първи в група Е1 с ВАЗ 2108. Групата е отворена за коли, които отговарят на изискванията за рали, но са с изтекла хомоогация.
Тошко и Иван участваха в три кръга. В рали България не завършиха заради катастрофа, в Сливен станаха първи, а на „Стари столици“ в Шумен – втори, като заеха десето място в генералното класиране.
„Първи сме по точки в нашата група и сме доволни от постигнатото, но вече мислим за нова по-мощна кола, тъй като амбициите ни нарастват. В момента търсим сериозни спонсори“, заяви Тодор Атанасов, който кара за варненския клуб „Одесос Рейсинг“.