Трафикът на Аспарухов мост се отпушва тази седмица

 

Първият етап от ремонта на Аспарухов мост е към своя край и през тази седмица трафикът по съоръжението ще бъде отпушен. Мостовете 3 и 5 (на графиката) вече са напълно завършени, а по 1 и 7 все още има довършителни дейности. Те трябва да приключат окончателно до 13 юни, след което предстоят изпитания. Ако всички заложени параметри са изпълнени, движението по ремонтирания участък трябва да бъде пуснато на 16 или 17 юни, каза за „Дарик“ директорът на фирмата изпълнител „Хидростой“ Николай Пашов.

7 - Most1
През цялото време служителите на фирмата са работили на три смени, като в някои дни на обекта са били между 70-80 души. Пашов обяснява с преумората появилите се снимки на заспали работници.
„Всеки човек, който работи, има нужда да си почине, макар и за кратко. Гледката не е особено лицеприятна, но тези хора от началото на ремонта работят на три смени и почти нямат почивни дни.“
През септември трябва да започне вторият етап от ремонта, който включва подхода от Варна за Бургас – мостовете 2, 4, 6 и 8. Датата обаче все още не е уточнена, като това трябва да направи агенция „Пътна инфраструктура“. Според Пашов дейностите там няма да продължат повече от два месеца, а заради метеорологичните условия трябва да приключат до средата на ноември.