Топ спортове сред младото поколение

Всяко поколение, малко или много, се различава от предходното. Различните генерации имат различни вкусове и това е напълно в реда на нещата. В това число влиза и спортът. Да, със сигурност има популярни спортове, които всички обичаме, независимо от възрастта, но има и такива, които по-младите приемат по-близко до сърцата си.

В този текст ще обсъдим някои от спортовете, които определено имат по-млада аудитория.

ММА

Дълго време боксът бе най-популярният боен спорт в света, но сега сякаш тази негова позиция е застрашена. Смесените бойни изкуства, наричани още ММА, отбелязват нарастваща популярност в последните години. Сред главните причини за това е организацията UFC и бойци като Конър МакГрегър, които популяризираха смесените бойни изкуства. Мнозина вярват, че ММА е по-атрактивен спорт от бокса, тъй като в него бойците използват цялото си тяло. Освен това, има и схватки, които често се провеждат на земята, което прави битките още по-разнообразни.

Снукър

Снукърът не е разновидност на билярда, както мнозина си мислят, а съвсем отделен (и все по-популярен) спорт. Историята на играта не е от днес или вчера, но сякаш нейната популярност нарасна значително през 90-те години на миналия век. Причина за това са играчи като Стивън Хендри, Рони О’Съливан, Джон Хигинс и Марк Уилямс, които допринасят за увеличаващата се фенбаза на снукъра. Снукърът е изключително популярен и в България. У нас вече има федерация по снукър, а освен това страната ни нееднократно е била домакин на турнири от най-голяма величина. Най-добрите снукър играчи са идвали тук и са радвали феновете в пълни зали.

eSports

Електронните спортове изминаха пътя до една от най-бързо развиващите се индустрии в света в настоящия момент. Все повече млади хора се интересуват активно от eSports, следят схватките между най-добрите играчи и мечтаят самите те да се превърнат в такива. Популярността на електронните спортове върви ръка за ръка с популярността на видео игрите като цяло. Вече почти няма семейство, в чийто дом да няма гейминг конзола или PC, пригоден за игри. Букмейкърите също забелязаха eSports. Дори в момента в Bet365 има различни бонус оферти и промоции.

Сноуборд

Все повече млади хора предпочитат сноуборда пред ските, когато става въпрос за зимни спортове. Нашите бащи и дядовци са израснали със своите ски, но с някои изключения, младите като че ли залагат повече на бордовете. Което е напълно нормално – всяко ново поколение с номера си. България също бе представена от родни спортисти в олимпийските дисциплини със сноуборд. Имена като Радослав Янков и Александра Жекова популяризираха този спорт още повече по нашите географски ширини.

Скейтборд

Все повече млади хора гледат на скейтборда не просто като удоволствие, а като начин да се превърнат в професионалисти и да изкарват пари от това. Най-добрите състезания в световен мащаб разполагат с големи наградни фондове, а най-силните скейтбордисти подписват и внушителни рекламни договори с различни брандове. Стига да е наистина добър в това, днес един млад човек спокойно може да се издържа, карайки скейт. Това вече не е невъзможно.

Тенис

Добрият стар тенис продължава да заема една от лидерските позиции, що се отнася до спортове, популярни сред децата и младите. Те са привлечени не само от красотата на този спорт, но и от перспективите за богатство, които той създава. Най-добрите тенисисти на планетата отдавна са мултимилионери, а професията им позволява да обикалят света и да живеят един мечтан живот. Звезди като Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович продължават да вдъхновяват подрастващите да се занимават активно именно с този спорт.

Внимание! Медията ни ви съветва да бъдете максимално отговорни, ако сте решили да играете хазартни игри.