Топ причини сайтовете да се преобразяват с нова визия

Всеки от нас е чувал историята за изоставената, самотна Пепеляшка, която феята кръстница превръща в очарователна принцеса. Подобно чудо се случва и на интернет сайтовете, когато имат нужда от преобразяване! В тази статия искаме да разгледаме защо се налага пълната промяна, какво се случва след нея и кога даден сайт се нуждае от реконструкция.

Сайтът не функционира правилно

Почти винаги предназначението на сайтовете е да привличат и задържат вниманието на посетителите. Когато обаче функциите и дизайнът са остарели и занемарени, а общият вид е сух и безинтересен, платформата отблъсква потенциалните си клиенти, читатели/зрители и потребители. Какъв е смисълът от сайт, който върши обратното на работата, за която е предназначен? 

Интерес липсва

Един от най-видните признаци, че нещо не е наред, е тоталната липса на посетители! Ако платформата е търговска, клиентите са малко; на онлайн казината нови играчи не се намират, а статиите на медийните сайтове не се четат, коментират и споделят. Разбирате за какво говорим – хората ги няма и в повечето случаи това се дължи на лошата поддръжка.

Конкуренцията е на ниво

Представете си, че трябва да изберете между два екземпляра на една и съща книга. Първият е с неприятен за очите шрифт, намачкани страници и скъсани корици, а вторият – с красиво изписани редове, гладки ръбове, илюстрации и ухание на печатница. Кой бихте предпочели?

Въпреки еднаквото съдържание на книгите, едва ли бихме били очаровани от първата. Аналогично, поддържаните, приятно изглеждащи сайтове с модерен дизайн привличат голям брой посетители, докато “грозните патета“ остават втора опция.

Промени в цялостната концепция

Промените са нужни и важни, особено след като първоначалната идея за даден сайт вече не представлява интерес за публиката и собственика. Измененията в концепцията винаги са много вълнуващи и интересни, благодарение на новите функции и премахването на остарели такива. Това в почти всеки случай бива съпътствано от коренна промяна в графичния дизайн, цветовия подбор, логото, шрифтовете и прочие.

Тенденциите са други

Дори когато един сайт е разработен сравнително добре, тенденциите и търсенето просто са на друго мнение. Изключително много платформи обновяват, променят, махат и добавят компоненти именно поради съображения с нещата, които се търсят и харесват. А това носи само позитиви, тъй като първоначалните вид и цялостни идеи на тези сайтове са демоде. 

Какво се променя след преобразяването?

Модерните, оптимизирани, спретнати и добре изглеждащи страници веднага правят своята магия. Най-забележимите предимства, които могат да се наблюдават след пълната промяна са:

• скок в броя на посетителите;

• по-висок рейтинг и положителни отзиви;

• набиране на популярност и повишен интерес;

• стесняване на кръга от конкурентни сайтове.

Пример за платформа, която стана обект на преобразяване, е онлайн казиното Уинбет, която представи ново лого, дизайн и други основни елементи, които можете да видите по-подробно на страницата им. Ако пък желаете да научите повече за самия букмейкър, погледнете сайта на уинбет онлайн разгледан от ефирбет – интересна и полезна платформа за ревюта и статистики на дигитални игрални зали. Важно напомняне, което трябва да вземете под внимание е, че залаганията са наистина отговорно занимание. Преди да решите да направите залог, бъдете сигурни, че е разумно и обмислено!

Още един интересен факт е, че повечето сайтове са доста стари и имат нужда от така наречения “revamp“. Ако поддържате сайт, бъдете сигурни, че е актуален, оптимизиран и е най-добрата версия, която можете да предложите на пазар, предлагащ меко казано огромен избор. Ще се радваме да чуем и вашите мнения!