Топките срещу паркиране в центъра – вече изкъртени

При поредния етап от реконструкцията на центъра на Варна се появиха нови ограничители на паркирането, които имат форма на топки. Те се поставят по тротоарите и край велоалеите, които се изграждат по ул. „Преслав“ и „Сан Стефано“ в  най-старата част на града, известна с прозвището Гръцката махала.

10 - Topki 2
Само дни след като се появиха, част от топките вече са  изкъртени, сигнализираха читатели на „Петел“. Наша проверка показа, че това е точно така, макар че е спорно каква е причината. Според някои граждани става въпрос за вандализъм или поне невнимание от страна на шофьорите, които просто блъскат ограничителите и ги изкъртват.
На някои места обаче те може би са извадени от самите работници, които работят по новите тротоари. Причината е доста прозаична и пределно ясна за варненци. Както и на другите места, където се нареждат нови павета в града, така и тук настилката е неравна и се налага да се пренарежда.
Каква точно е причината вече поставените бели топки да се вадят, всъщност не е толкова важно. Ремонтите по споменатите улици все още не са приключили, така че има време и за корекции, и за повторно поставяне на ограничителите. Наши читатели обаче коментираха, че на места разстоянието между тях е толкова голямо, че ако не се сгъстят, по- наглите шофьори спокойно ще могат да паркират между тях както на тротоара, така и на велоалеята.