Тодор Марев: „Моряците” ще направят първенството интересно

Черно море е сред отборите, които ще направят пролетния полусезон в „А” група интересен. Това заяви за „Народно дело Седмицата” Тодор Марев.
„Мисля, че нашите ще са по-силни от есента и ще вземат точки от всеки. Дано имат и късмет, какъвто в някои възлови срещи от първия дял нямаха. Иначе очаквам интригуващи и оспорвани двубои, тъй като в тази група всеки може да загуби точки от всеки. Лудогорец пак може да е шампион, но ще среща доста трудности, не само в двубоите с двата му преследвача”, заяви Марев.
Рекордьорът по изиграни мачове в историята на Черно море смята, че през лятото трябва да бъде създадена Висша лига с 16 отбора.
„В нея трябва да върнат ЦСКА, Литекс и Локо София, но нека влязат и други центрове, които имат желание да правят футбол. Прави ми впечатление, че на едни места направиха хубави стадиони и бази, но представителните им отбори не са в елита. Трябва да се направи организация и да се намират средства, за да се разширява географията на футбола у нас. 10 отбора в елита са малко. Така други клубове с потенциал остават под чертата, зачеркваме центрове и играта губи популярност”, каза още Марев.