Типична ситуация за центъра: И какво правим сега?! Камион се оплете във висящи кабели

 

Преди време общината организира масово рязане на висящи във въздуха кабели в центъра на Варна. В продължение на дни гражданите в т.нар. Гръцка махала бяха без интернет, телефон и телевизия. Явно обаче проблемът не е решен навсякъде, както показа инцидент с камион миналата седмица. Наш читател проследи ситуацията и ни изпрати снимки като илюстрация към нея.

 
Автомобил за доставки се оплете във висящи кабели в една от пресечките на ул. „Васил Друмев“ във Варна, видя репортер на „Петел“. Камионът щеше да откъсне целия сноп проводници, ако не беше предупреден с викове и клаксони от свидетели на случващото се.
За съжаление, подобна ситуация е честа за определени райони на Варна, където контролът върху работата на кабелните оператори явно не е много строг. Там на много места „жиците“ продължават да си висят, при това неособено високо.
В конкретния случай изход от ситуацията беше намерен с помощта на четка за под с дълга дръжка. Ако обаче оплитането не беше забелязано навреме, не е ясно колко варненци щяха да имат сериозен проблем с електронните комуникации.