Тенис на маса: СКТМ „Комфорт“ грабна пета титла при жените

 

СКТМ „Комфорт“ спечели петата си отборна титла в тениса на маса при жените. Варненският клуб направи това по безапелационен начин, след като през целия сезон не допусна нито една загуба.
Последният кръг се проведе през уикенда в зала 20, като в него възпитаничките на Георги Даскалов спечелиха и трите си мача с по 4:1 – срещу НСА, срещу Асарел Медет (Панагюрище) и срещу Стоянстрой (Пловдив).
Момичетата от Панагюрище бяха изненадата на първенството и завършиха втори в класирането, а Стояснстрой са трети.
Специално за награждаването в морската столица пристигна Стефан Китов. Той и президентът на СКТМ „Комфорт“ Атанас Костурков връчиха медалите на трите тима, както и купата на шампионките.
Съставът на варненки през този сезон включваше опитната Таня Петрова, румънките Ана-Мария Сибе и Алина Захария, Стефани Илиева и сестрите Теодора и Виктория Петкови. Любопитното е, че Таня Петрова е част от състава при всичките пет титли досега.
Титлата на СКТМ „Комфорт“ съвпада с 25-годишния юбилей на клуба.
Атанас Костурков
Искам да участваме в Европа

Шефът на СКТМ „Комфорт“ Атанас Костурков бе щастлив от петата шампионска титла на жените, като е категоричен, че тя е спечелена напълно заслужено.
„Наистина съм доволен, тъй като тази година играхме много силно. Спечелихме всички мачове, просто нямаме загуба. Не мога да съм недоволен. Амбициите, естествено, са за първо място и догодина, друга алтернатива нямаме. Тази година ми направи впечатление, че се появи още един силен отбор – Панагюрище, което много ми хареса. Пловдив също е много силна школа, така че догодина първенството ще е още по-интересно“, каза Костурков.
СКТМ „Комфорт“ най-вероятно отново ще участва в европейските клубни турнири през есента. „Ние преди няколко години участвахме в Европа. Аз лично съм „за“ подобно нещо. Въпросът е каква ще бъде нагласата и каква ще е подготовката. Преди няколко години, когато участвахме в евротурнирите, вложихме много средства и се справихме отлично като домакини в зала „Конгресна“. Тогава организацията беше на ниво, бяхме много добре подготвени, кметът също помогна. После излязохме в Австрия, където записахме трето-четвърто място. Сега смятам, че общо взето нямаме толкова добре подготвени състезателки за Европа. Но пък смятам, че трябва да участваме – не е задължително постоянно да се печели, важното е да се трупа опит“, коментира бизнесменът.

Антон Радушев
Догодина отново гоним първото място

29_2 (1)

Главният треньор на СКТМ „Комфорт“ Антон Радушев бе сред най-щастливите от успеха на тима, който тази сутрин бе награден като отборен шампион на България по тенис на маса за жени.
„Щастлив съм, след 2013 г. отново сме шампиони. Най-радващото е, че това става в годината, в която нашият клуб празнува четвърт век от основаването си. Действително направихме една добра селекция, един хубав и здрав отбор. Два кръга преди края на шампионата бяхме вече почти сигурни и готови за титлата. Радвам се както за момичетата, така и за целия колектив. Голяма благодарност за нашия спомоществовател г-н Костурков от фирма „Комфорт“, без чиято помощ не можем да постигаме тези цели. Знаете, че тренираме в ДКС, които също оказват голяма помощ, но има и наеми. Чакаме с нетърпение общината да довърши нашата зала в „Младост“. Тя ще е за тенис на маса и бадминтон. Така ще можем да облекчим нашите извънредни разходи, които съпътстват развитието ни в спорта. През следващия сезон отново ще гоним първото място. За нас друга алтернатива няма. Съставът се запазва и пак ще гоним първо място“, каза Радушев, който догодина става на 80 години.

Таня Петрова
Отборните титли са ми по-сладки

29_3

Най-опитната състезателка на СКТМ „Комфорт“ Таня Петрова смята, че тя и съотборничките й са станали абсолютно заслужено шампионки.
„Много съм доволна, представихме се отлично през този сезон, все пак нямаме загуба. За нас е много добро постижение това. Класирането е абсолютно реално. Дължи се на колектива – ние сме задружни и сплотени, което е най-важното в един отбор. Надявам се през новия сезон да покажем добра игра, пък другото само ще дойде“, каза тя.
Таня изпраща един от най-силните си сезони, след като стана шампионка също на сингъл и на двойки. „Радвам се и за личните, и за отборните титли. Все пак отборните винаги са ми присърце. Тогава играя по-добре и по-уверено, тъй като знам, че има и други хора зад гърба ми. Чувствам се сигурна. Благодарна съм на всички свързани с тениса на маса – на треньора, на управата, на фирма „Комфорт“, която допринесе за титлата и за всичко това, което печелим, и на момичетата, разбира се“, коментира още Таня и добави, че вече е изгубила бройката на титлите си.
Тя бе подкрепяна в залата от своето семейство – съпруга Жулиан и дъщеричката Криси.