Телевизионни филми за Варна бяха показани на специална прожекция

 

Безплатна прожекция на две документални продукции – това се случи вечерта на 10 февруари. Всички гости успяха да видят на голям екран филмите „Светският блясък на Варна“ и „Варна – време за шоу“. Легендата на българското кино и театър Татяна Лолова е един от участниците във „Варна – Време за шоу“. Лентата е част от поредицата на Бистра Варнева и БНТ2 „№1 – Туризмът“.


За втори път в поредицата Варнева работи в съавторство с водещия на рубриката „На светска вълна“ Емилиян Ялъмов. Двамата бяха съсценаристи и в документалната форма „Светският блясък на Варна“, която бе показана в съпътстващата програма на Международния филмов фестивал “Bridge of Arts“ в Ростов на Дон, а в социалните мрежи се радва на особен интерес и до днес.
Шоу и туризъм – една успешна връзка, която по времето на социализма се превръща в част от визитната картичка на морска Варна. Как се прави качествено шоу и къде изчезнаха днес вариететата? Отговор на тези и още много други въпроси дават двата филма от поредицата. Режисьор на продукциите е Мариета Бобева.
Събитието в нощния клуб уважиха и част от участниците в документалните филми. Сред гостите бяха певецът и импресарио Николай Бинев, музикантът Георги Попов, юристът и бивш модел Галина Иванчева.

Фото Георги Георгиев