С какви аксесоари да съчетаете костюма си?

Ако вашата работна и социална среда често налага носенето на мъжки костюм, то е много да помислите как да разнообразявате и допълвате визията чрез силата на аксесоарите.

Кои аксесоари са подходящи за допълване на костюма и как да ги комбинирате? Запознайте се с насоките, които от екипа на Carducci.bg дават.

Съобразете степента на формалност

Тук трябва да разграничите костюмите на два вида:

1.            Спортно-елегантен костюм – тук може да заложите на по-неглижиращи аксесоари, включително и кежуал обувки с разноцветни връзки. Подходящо е да допълните с кожена чанта, слънчеви очила и часовник.

2.            Официален костюм – за да изглежда балансиран и синхронизиран вашия официален аутфит, може да използвате подходящи аксесоари за целта, като кърпичка за сако, красиви и елегантни ръкавели, папийонка или вратовръзка. Относно изборът на обувки – доверете се на Оксфорд или Дерби, за да запазите елегантността на формалната визия.

Изберете папийонка или вратовръзка

Един от вечните въпроси – папийонка или вратовръзка да изберете. Въпреки че и двата аксесоара изглеждат много добре в комбинация с правилния костюм, съобразен цветово и стилово, един от тях трябва да надделее при формиране на аутфита.

Според етикетите и правилата, когато носите смокинг, трябва задължително да го комбинирате с папийонка в подходящ цвят. При носенето на костюм обаче няма такива изисквания. Тук всичко се свежда до лични предпочитания. Ако се стремите да поддържате класическа визия, може да заложите на вратовръзка, а за по-екстравагантна – на папийонка.

Не забравяйте да подберете и правилната дължина, ако заложите на втория вид аксесоар, за да изглеждате безупречно и да допълните костюма по най-добрия начин.

Кои цветове да изберете?

Ако облеклото ви е по-неутрално и следва изчистена линия, имате два варианта – да я продължите или да контрастирате.

В първия вариант може да използвате аксесоари в универсални цветове, като черно, бяло, бежово, сиво, кафяво.

Вторият вариант ви дава по-голямо поле за креативност и изява – заложете на папийонка, вратовръзка или кърпичка с принтове, ярки и актуални нюанси. А защо не и комбинация от няколко цвята?

Ако пък сте избрали по-цветно облекло и искате да го допълните деликатно, без да преекспонирате визията, може да заложите на семпли дизайни на аксесоарите в неутрални нюанси. Черното е класически вариант, към който най-често се прибягва.

  • публикация