Със съмнения за нарушение: Жител на „Аспарухово“ снима как се слага нова барака

 

Жител на район „Аспарухово“ във Варна изпрати снимки от изграждането на нов временен търговски обект на спирката до училище „Христо Ботев“. На тях се виждат извадени тротоарни плочки и арматура, която явно подсказва, че ще се излива бетон.
Нашият читател поставя под съмнение не само законността на действията, които се извършват на тротоара, но също и издаването на разрешително за обекта. „Много интересно е раздаването на временни обекти, без да е назначена комисия за временните обекти. При запитване на гражданина кой му е дал разрешение, същият отговори, че има разрешение от кмета на район „Аспарухово“ Калина Белмезова“, пише нашият читател.


Наш репортер разговаря с г-жа Белмезова, която призна, че не е съвсем в течение на случая, защото е в отпуск. Кметът на „Аспарухово“ обаче допълни, че знае за получен сигнал за този обект и представители на администрацията трябва вече да са извършили проверка. „Ако има нарушения, ще има и санкции“, коментира тя.
На въпрос за реда, по който се отдават обектите, Калина Белмезова обясни, че това става по скица с определени позиции, която се одобрява от община Варна. „Въпросният обект е на такава позиция, друг вариант за поставянето му просто няма“, категорична беше тя.