Създали ФК Спартак до Летния театър в един слънчев есенен ден

Идеята била на Живко Господинов, поколения спартаклии и тартори на феновете я подкрепили

Новият ФК Спартак е бил създаден в един топъл и слънчев есенен ден през 2014 година. Това разкри за „Народно дело Седмицата” Атанас Атанасов.
„Беше в края на октомври или началото на ноември. Използвахме топлото време с Живко Господинов, бог да го прости, и Илко Станчев, за да пием кафе до Летния театър. Естествено, тема на разговора беше футболът и по специално Спартак. В един момент Живко каза: „Докога ще търпим това падение и унижение на родния ни и любим клуб. Нека създадем като алтернатива друг Спартак, който да започне начисто и феновете да го припознаят за свой”, заяви Атанасов.
Последният допълни, че заедно с Илко Станчев подкрепили спонтанно идеята и започнали да чертаят планове за бъдещето.
„Първото нещо, което направихме, бе да потърсим съмишленици. Поканихме за нашата кауза Людмил Горанов, Димитър Трендафилов и Траян Дянков. Запознахме с идеята ни и популярните фенове на Спартак Алекс, Евгени оперния певец, Стефан Калименов-Седефа, Митьо Пънка и Мъню. Всички застанаха зад нас и си обещахме да вървим ръка за ръка. Това е факт вече повече от една година”, каза още  Атанасов.
Както е известно, в първия момент от сдружение „Бъдеще за Спартак Варна” поискаха да поемат школата на Спартак и да променят начина на работа в нея. След това обаче сдружението се трансформира във футболен клуб Спартак, който започна участие в „А” областна група за мъже тази есен и ще зимува на второ място.
„Първо искахме да поемем школата, а постепенно и да създадем мъжки тим. След като не ни дадоха обаче двата стадиона за стопанисване, създадохме мъжки отбор. През есента ясно се видя, че той се радва на обществена подкрепа и интерес. Затова очакваме, че напролет ще получим за ползване „Локомотив” и ще променим към по-добро работата с подрастващите. Успоредно с това вярваме, че представителният ни тим ще се развива в правилната посока и ще се завърнем в нашия дом – стадион „Спартак”, допълни Атанасов.
Чрез „Народно дело Седмицата” той пожела специално да благодари на феновете на ФК Спартак за разбирането и подкрепата.
„Те много ни помагат. От първия ден са плътно до нас и ние ги запознаваме с всичко, което става в клуба. Нещата във ФК Спартак са ясни и прозрачни, и ако един ден ни няма в клубното управление, ще настояваме бъдещият спонсор да запази изградената чиста и здрава връзка с привържениците. Което означава да ги информира за случващото се в клуба в спортно-техническо отношение, за инвестициите, които планира да вложи в клуба и по-точно в какво, за евентуалните си намерения за подобряване на базата и инфраструктурата и т.н.”, завърши Атанасов.