Съдърланд се разраства с 200 работни места във Варна само в рамките на текущата година

 

С ясни перспективи за своето развитие във Варна и официално откриване в Блек Сий Кaпитaл, Съдърланд обяви разширяването на офиса си в морската столица.
На събитието присъстваха представители на бизнеса и институциите, като сред тях бяха кметът на община Варна Иван Портних, зам.-кметът Пламена Маринова, италианският консул Антонио Таркуинио, директори на местни училища и университети, представители на местния бизнес, приятели и гости.


Старши вицепрезидентът на компанията за Европа, Африка и Близкия Изток г-н Шон Кънинг заяви своята увереност, че Варна е изключително обещаващо място за развитието на бизнеса на компанията и предвижда Съдърланд да засилва своето присъствие тук, а г-н Димитър Гълъбов, изпълнителен директор на Съдърланд за България, направи равносметка на изминалите шест месеца и представи новите предизвикателства пред компанията във Варна.
Той разкри, че Съдърланд е стъпила във Варна през октомври заради отличните възможности за развитие, които градът им предлага.
„Когато през миналата есен дойдохме във Варна, се разделихме на три групи. Едната провеждаше интервюта за работа, другата разглеждаше вариантите за офис, а третата проведе разговори с кмета, общинските и образователни институци. Само за един ден наехме 12 души за работа с перфектен немски език и избрахме ето тази хубава сграда за наш офис (Блек Сий Кaпитaл)”, каза г-н Гълъбов.
Последният допълни, че в следващите 30 дни работниците им са се увеличили на 60 и са в компанията от октомври до сега – вече 8 месеца.
„Варна предложи много образовани и мотивирани кадри, които постигнаха отлични резултати, и това ни даде възможност да се разрастваме. Планираме до края на 2017 година да открием още 140 работни места. Благодарим на община Варна, както и на образователните и местни институции за подкрепата и сътрудничеството”, каза още г-н Гълъбов.
Зам.-кметът Пламена Маринова изрази задоволство, че Съдърланд е направила правилния избор с града, както и увереност, че предвид условията, които Варна предлага за развитие на бизнеса на компанията, скоро тези 200 работни места ще са малко.
„Благодарение на бизнес като вашия, вие давате шанс на младите хора във Варна да се реализират в живота и да подобряват имиджа на града. Като Европейска младежка столица и град на знанието в България, Варна държи на качественото образование, а след това младите ни хора могат да прилагат наученото и да остават да живеят тук, благодарение на компания като вашата”, заяви г-жа Маринова.
Съдърланд е глобална организация за трансформация на бизнес процеси, която обслужва водещи международни клиенти във всички основни индустрии. С над 30 годишна история, компанията оперира в 19 държави, в които има 60 офиса и над 38 000 служители.
През 2008 година в София отваря врати многоезиков център за обслужване на клиенти. Оттогава до днес в България Съдърланд достига 1700 служители в четири офиса: два в София, един в Бургас и един във Варна. За втора локация извън столицата Съдърланд избра Варна, където вече са назначени над 60 служители, обслужващи проекти главно с немски и италиански език, като плановете включват до края на 2017-та броя на работните места в града да надвиши 200.
Офисът на компанията във Варна е разположен в Блек Сий Кaпитaл, комуникативна централна локация, предоставяща отлични условия на труд.
Повече информация за кариерните възможности в Съдърланд и отворените позиции във Варна може да получите на http://www.sutherlandglobal.bg/bg/obiavi-za-rabota