Съдията кастри Борето Манолков преди да спаси удара от бялата точка

Съдията на втория мач на стадион „Спартак” – Кирил Савов, е имал интересен диалог с вратаря на Черно море Борис Манолков преди фаталната за спартаклии пета дузпа.

„Помня, че Манолков се приближи към мен и ми каза: „Бате Кирчо, ще мръдна на голлинията и ще спася дузпата.” Тогава това не бе разрешено да се прави от вратаря и аз му отвърнах: „Тези номера пред мен не минават. Мръднеш ли, пребивам дузпата.” След това целият стадион следеше удара на Тодор Гергов, а аз – действията на Манолков. Той, разбира се, не помръдна, но спаси дузпата и донесе крайния успех на Черно море”, върна се назад във времето за „Народно дело Седмицата” Кирил Савов.
Последният допълни, че не е имал никакви проблеми в срещата и на другия ден е получил отлична оценка за ръководството си в репортажа за мача във вестник „Народно дело”.
„Играта бе коректна и футболистите не ми създадоха проблеми. Само веднъж се наложи да се намесвам по-сериозно, и то заради един обратен тъч. Помощникът Костадин Стоев го даде за Спартак, но ясно видях, че техен футболист игра последен с топката, и отсъдих тъча за Черно море.  Преди това предупредих Стоев, че ако се изложи още един път, повече няма да го вземам в екипа си”, допълни Савов.