Съветът пести хартия, съветници се оплетоха с таблетите

 

Част от общинските съветници на Варна са изправени пред сериозен проблем. Местният парламент ограничи използването на хартия, но така не всички успяват да се справят с електронните си устройства и да се запознаят с проекторешенията, които трябва да гласуват.
Проблемът беше обсъден неформално между местните избраници на заседанието на архитектурната комисия. Оказа се, че някои от по-неопитните в технологиите съветници имат нужда от помощ, за да достигнат до точките от дневния ред през служебните си таблети, които от години се използват за гласуване по време на сесии. Към всички беше отправен призив да се обърнат към служителите по техническата поддръжка, за да се реши въпроса.
Председателят на архитектурната комисия Димитър Карбов (НФСБ) коментира, че новата организация на работата с пестене на хартия е нещо хубаво, но по нея има какво още да се свърши.
Христо Атанасов (ЗНС „Ал. Стамболийски“) пък отправи забележка, че проблемът не е само при общинските съветници, а и при администрацията на кмета, която не винаги предоставя предложенията в пълен вид, с необходимите допълнителни материали в електронен вид. Председателят на съвета Тодор Балабанов (ГЕРБ), който също присъства на комисията, беше призован да обърне внимание на кмета Иван Портних за тези пропуски на служителите му.