Супер шоу за финалите на ДП по бийч сокър във Варна

 

Красен Кралев, Боби Михайлов и Иван Портних с покани за събитието

От 8 до 10 септември Варна ще приеме Супер финала на държавното първенство по плажен футбол. Надпреварата на пясъка в кв. „Аспаруховоще противопостави шестте найдобри тима у нас, които си осигуриха право на участие за решителните битки с успехите си в двата предварителни кръга. Те са разпределени в две групи като вАса софийските Искър и Спортна асоциация на МВР, както и варненския Одесос, а вБ“ – шампионите от Спартак (Вн), ФК Русе и Свети Никола (Бургас). Те ще играят всеки срещу всеки, като първенците в двата потока ще се срещнат в неделя в спор за титлата, вторите ще играят за трето и четвърто място, а третитеза пето/шесто.

На плажа вАспаруховое изграден стадион с капацитет за 600 човека, като за финалите ще има водещ и мажоретен състав. Церемонията по награждаването ще бъде по модерен еталон със заря. Покани за събитието ще получат спортният министър Красен Кралев, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и кметът на Варна Иван Портних.

От комисията по плажен футбол към Българския футболен съюз обявиха програмата на мачовете по часове:

8. септември (петък):

17.00 ч. СпартакРусе

18.00 ч. САМВРФК Искър

9 септември (събота):

09.30 ч. ИскърОдесос

10.30 ч. ФК РусеСвети Никола

17.00 ч. СпартакСвети Никола

18.00 ч. САМВРОдесос

10 септември (неделя):

09.00 ч. 5-6 място

10.00 ч. 3-4 място

11.00 ч. 1-2 място

 

В ЕВРОлигата

Националите срещу Гърция, Естония и Румъния

Националният отбор на България по плажен футбол научи съперниците си за финалите от ДивизияБна ЕВРОлигата, които ще се проведат от 14 до 17 септември в Терачина, Италия. След изиграването на последния пети турнир от надпреварата във Вандермюле, Германия, стана ясно, челъвоветеще играят в групаАсрещу Гърция, Румъния и Естония. Тези тимове са съответно на 16-о, 17-о и 18-о място в европейската ранглиста. България се изкачи с една позиция и вече е № 23, след като записа две победи на турнира в Шиофок, Унгария.

В групаБпопаднаха посилните отбори на Унгария, Англия, Турция и Молдова. В двата потока се играе всеки срещу всеки, като първите два тима се срещат на финал, вторите играят за трето/четвърто място, третитеза пето/шесто, а четвъртитеза седмо и осмо. Победителят от Терачина се класира за ДивизияА„.

Припомняме, че тимът ни доби право на участие във финалите като един найдобрия от всички втори класирали се отбори, след двете си победи над Андора и Дания в четвъртия турнир, който се проведе в Унгария.

 

Плажен такроу

Бургас Волей идва във Варна за финалите

Стана ясен четвъртият шампион от веригата полуфинални турнири по плажен такроу. В Бургас триумфира тимът на Бургас волей. Тандемът Добрин БяндовБогдан Гагев успя да излезе от групаАкато втори тим и на полуфинала успя да се справи срещу Спейс Тийм (Апостол ТраповДидо Димов). Във финалния финала Бургас волей се изправи срещу Хала Мадрид (Иван КапитановАнтон Атанасов), които в другия полуфинал успяха да се справят срещу едни от фаворитите за шампионската титла Лазур Свети Влас (Стоян НеновДимитър Цветанов). В много драматичен двубой, изпълнен с обрати Бургас волей спечели купата след успех с 2-1 гейма. В малкия финал Лазур Свети Влас надделя над Спейс тийм и остана на трето място в крайното класиране.

В края на турнира красивите състезателките на женския футболен клуб Нефтохимик 1962 Юлия Адрианова и Силвия Пантова направиха атрактивен шоу мач с бургаските шампиони.

Така вече станаха ясни шампионите за супер финалите във ВарнаЛациали: Живко БояджиевИво Георгиев Пифа, Андип 92: Николай ПлавловЙордан Хърков, ФК Лозенец: Радослав МоневНиколай Илиев и Бургас Волей: Добрин БяндовБогдан Гогев. Във финалния турнир на 10 септември в морската столица ще бъде излъчен супер шампионът. Тогава в звездния поток ще бъдат двойките: Христо ЙововМилен Петков, Георги ИвановГонзоИвайло Петров, Александър АлександровЗдравко ЛазаровЕлектричката, Милен ГеоргиевПламен Крумов. В другия поток ще попаднат четирите шампиона. Националните финали ще се проведат на плажа в Аспарухово на 10-и септември в 14:00 часа, веднага след приключването на супер финала от държавното първенство по плажен футбол.