Суворово се стяга за последната си силна есен

 

 

В Суворово се подготвят за последната си силна есен в Трета лига – Североизточна група. Причината е, че през октомври ще има нов кмет, който не смятал да заделя същите пари от общината, превърнали отбора във фактор в третия ешелон. Бъдещият градоначалник дори планирал да дава средства на втория тим в града, който играе в четвъртото ниво на футбола – „А” регионална група. Ако това стане факт, Суворово ще остане без отбор в Североизточна група.

Въпреки мрачната перспектива, суворовци запазиха ядрото на състава и по всичко личи, че ще продължат да са в челото и през новото първенство, който стартира този уикенд.

Тимът бе напуснат от Даниел Венков, Георги Димитров и Николай Илиев-Пурата, а новото попълнение е бившият халф на Спартак Милен Николов.

„Обезпечили сме клуба до Нова година. После предстоят разговори с новия кмет и той ще решава бъдещето. Благодаря на момчетата, че решиха да останат. Напускането на тримата няма да ни се отрази, тъй като на техните постове разполагаме с достатъчно изпълнители”, заяви за „Народно дело” изпълнителният директор Гавраил Гавраилов.

Треньорите Мартин Христов и Живко Бояджиев също потвърдиха, че са решили да продължат работата си, тъй като сплотеният колектив се запазил.

Както е известно, през миналия сезон Суворово завърши втори в първенството и игра финал за Купата на аматьорската лига, изгубен с 1:3 от Балкан (Ботевград) във Велико Търново.

Текст за снимки:

28-01 и 28-02 – Суворово е сила в Североизточна група, но след смяната на местната власт от пролетта на изкуствения терен в града може да се играе футбол само от четвъртия ешелон.