Стоян Пасев вече не е депутат, чака се „губернаторското“ му завръщане

 

Миналия петък Народното събрание прекрати правомощията на 5-има народни представители. Един от тях е Стоян Пасев, който явно отново ще бъде областен управител на Варна. На 8 февруари Пасев беше отстранен от този пост от служебното правителство на Огнян Герджиков. Тогава стана окончателно ясно, че той ще бъде поставен в челните редици на варненската предизборна листа на ГЕРБ, което след вота му донесе депутатско място.
След като правомощията на народния представител Пасев бяха прекратени, той взе думата и се пошегува в типичния си стил. Обясни, че се изправял пред залата, за да не напусне парламента, без да е говорил от трибуната, освен това и за да благодари на колегите си за ползотворната, макар и кратка работа. Още двама депутати стават областни управители: Станислав Дечев – на Хасково, а Недялко Славов – на Смолян, съобщи „24 часа“.
Други трима също са с прекратени права, тъй като ще изпълняват различни функции в изпълнителната власт.
Тодор Йотов, който в момента е областен управител, засега не е коментирал предполагаемото си отстраняване от поста от новото правителство. Направи обаче впечатление неговото отсъствие от тържественото честване на 6 май във Варна. Решението за рокадата в държавната власт на местно ниво се очаква да бъде взета още на първото заседание на новото правителство на Бойко Борисов.