Статистиката на ОДМВР до края на юни: 3 разкрити убийства и драстичен спад на кражбите на коли

 

До средата на 2017-а на територията на ОДМВР – Варна, са станали 3 убийства, като всичките са разкрити от полицията и по тях повдигнати обвинения. За същия период, до края на юни, има 10 сигнала за изнасилване. По 8 от тях са заведени досъдебни производства, 5 от случаите са разкрити, а по три предстои да бъдат повдигнати обвинения на установените извършители. Това сочи статистиката на областната дирекция, изнесена от шефа ѝ старши комисар Даниел Пашов.
Въоръжените грабежи до средата на годината са 8, като половината са разкрити. Броят на останалите грабежи е 73, като разкритите случаи са 26, по останалите работата продължава.
Във Варна и региона се наблюдава драстичен спад на кражбите на коли. През първата половина на 2016-а те са били 157, като разкритите са били само 8. През тази година случаите са 74, от които успешно приключените са 11. По повода на ниската разкриваемост, от ОДМВР – Варна, коментираха, че за съжаление тя е нормална за страната в тази категория престъпления.
За първото полугодие при акции на полицията са задържани 46,3 кг хероин, 317 г кокаин и малко над половин килограм марихуана. В статистиката по последния показател обаче не са включени разкритите наскоро две оранжерии. Само в едната от тях е имало 777 стръка канабис, допълниха от полицията във Варна.