Станислав Стоянов: Треньорът ни е голям мотиватор и има тънък подход към играчите

Бившият играч на „моряците” Станислав Стоянов разкри, че най-силното качество на Илиан Илиев е умението му да мотивира футболистите. Както е известно, двамата бяха съотборници на „Тича” през сезон 2003/2004, а в периода юни 2004/март 2006 Илиан бе треньор на Стоянов в Черно море.
„Илиан има тънък подход към играчите и успява да извлече максимума от потенциала им. Голям мотиватор е и винаги придава вярната психологическа настройка на своите подопечни за мачовете. Друго, което ми е направило впечатление от съвместната ми работа, е, че намира възможности и начин да се справя в най-трудните моменти и да ги преодолява”, каза за „Народно дело Седмицата” Станислав.
Той напомни, че Илиан е сред най-успешните и уважавани личности в историята на футбола в Черно море и Варна, и със сигурност ще бъде приет добре от цялата черноморска общност.
„Сред перипетиите и слабите резултати миналата есен, на Черно море му трябваше единствено човек като Илиан. Въпреки лошото наследство, с неговото завръщане и предвид проблемите на Верея и непостоянството на Славия, смятам, че ние ще продължим да сме в играта за топ 6. Но дори и да не успеем да играем с най-добрите в плейофите, доверието към Илиан ще остане същото, тъй като всички черноморци са убедени, че той ще върне тима там, където му е мястото, и под негово ръководство ще играем агресивен, атакуващ и приятен за окото футбол”, завърши Станислав.