Спешен ремонт спасява мост в ромската махала

 

От началото на тази седмица започват аварийни ремонтно-възстановителни работи по транспортно съоръжение – мост над Франга дере на ул. „Пробуда“. Поради тази причина ще бъде затворена за движение южната лента, съобщиха от община Варна.
Движението по моста ще се извършва еднопосочно в посока ул. „Георги Пеячевич“. В посока център могат да се използват следните обходни маршрути – бул. „Девня“, бул. „Вл. Варненчик“, ул. „Кап. Райчо Николов“ и др., съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

 
Тревожен сигнал за състоянието на моста на ул. „Пробуда“ във варненската ромска махала „Максуда“ дойде по време на бурята в началото на миналата седмица. Във вечерта, когато над града се изсипа проливен дъжд, гражданин съобщи, че част от съоръжението пропада и това създава опасност за пътя.
Репортерска проверка на „Народно дело Седмицата“ показа, че част от бетонната основа на моста наистина е пропаднала в дерето, което е ужасно затлачено от боклуци и наноси. Въпреки сериозната опасност от рухването на моста, заради която в нощта на последния пороен дъжд във Варна на мястото беше изпратен и полицейски патрул, на място не се вижда някой да бърза да го ремонтира. Единствената мярка, която се взема, е да се изстърже калта и да се измете асфалтът. Очевидно дерето не е почиствано отдавна и опасността да прелее при следващ порой е сериозна. Мостът на ул. „Пробуда“ пък е доста натоварен и няма как да не търси бързо решаване на възникналия проблем.