Спектакълът „Българската магия“ обединява изкуствата

Концерт-спектакъл „Българска магия“ ще обедини изкуствата в многопластов пърформънс само с български произведения на 11.05. от 19 часа в залата на Градска художествена галерия.
Ще звучат произведения главно на българския композитор Красимир Кюркчийски, на когото е посветено и представлението. Тази година се навършват 5 години от смъртта му. Има произведения и от Марин Големинов, Любомир Пипков и др. Певиците Станислава Марчева – мецосопран, и Даниела Димова – сопран, ще изпълнят песни и дуети в съпровод на Руслан Павлов – пиано, и на струнен квинтет „Арте“.
Квинтетът ще има и самостоятелни изяви. Танците ще бъдат изпълнени от балерината Сандра Дотова. Режисьорският поглед върху спектакъла е на актрисата Веселина Михалкова, която ще изпълни стихове и проза от български творци и от варненската актриса и поетеса Даниела Викторова. А Веселина Михалкова ще има изява и като певица заедно с вокална формация „Ваяна“ – женски народен хор, който ще изпълни и няколко обработки на фолклорни песни. Специалното участие в концерта е на Адриана Николова (Печенката), нейното изпълнение оставяме като изненада за гостите на представлението.
Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Варна.