Спас Спасов, журналистът: Плажът на Росенец е“семки и бонбонки” в сравнение с порта на Доган

Удълбочаването на канала море-езеро във Варна се извършва изцяло в полза на пристанището на Доган в ТЕЦ – Варна. Това каза журналистът от „Дневник” и „Капитал” Спас Спасов по 7/8 тв. По негови думи, нарушенията с плажа и пътя в Росенец са “семки и бонбонки” в сравнение с пристанището на Доган във Варна.

Цената на операцията е 350 млн. лева, които бяха отпуснати от правителството. Удълбочаването по принцип се прави периодично, за него се говори от години, но се случи много бързо, когато Доган реши да развива пристанището на ТЕЦ – Варна, обясни Спасов.

Журналистът обясни, че в момента дълбачките удълбочават единствено водния път до това пристанище. Той заяви, че към него ще се пренасочат товари, които досега са пристигали на държавните кейова на Варна-Изток, които сега са атракционна зона с лунапарк. Така държавата ще насочи приходи от 50 млн. лева годишно към пристанището на Ахмед Доган.

„Бягаме от тази дума, но това може да се нарече само с тази дума – кражба”, коментира Спасов. Той добави, че тинята от удълбочаването в момента се изхвърля отново в езерото, което означава, че скоро вероятно ще трябва да се отпуснат нови 350 млн. за същата операция.