Спартак уверено върви към постигане на голямата цел

Надко Пертов

Едва ли можеше да съществува по-добър начин за гигантска крачка към елита, която Спартак да направи, от този при победата под Царевец. Стратегическите три точки бяха взети със съдържателен футбол, демонстриран характер за пълен обрат и красиви два гола, първият от които плод на индивидуална класа, а вторият, изработен след майсторска атака. И, разбира се, с дежурната френетична подкрепа на феновете на „соколите“, които на всеки стадион са 12-ия играч на тима.

Всъщност, обективността изисква да признаем, че Спартак се открояваше със стойностни продукции, успехи и постоянство през по-голямата част от сезона, с малки изключения тази пролет. Но във футбола много често последните впечатления са най-трайни и затова давам пример с последния двубой, спечелен категорично и единствено с футболни достойнства срещу един от двата най-сериозни опонента.

Така вече и на скептиците, каквито несъмнено е имало след онези четири загуби, става ясно, че Спартак заслужено ще постигне своята цел, и заслугата това да се случи, е на ръководители, спортно-технически щаб, футболисти и привърженици. Те бяха едно цяло и като един юмрук, те показаха, че когато са обединени и отдадени на една кауза, мечтите се сбъдват.

Сега отборът просто трябва да довърши своята работа в следващите си един, два или три мача, като очакванията са голямото 13-годишно чакане да свърши и „соколите“ да празнуват на 8-и, 9-и или 14-ти май. На третата дата най-вероятно Спартак за последен път ще е домакин на мач от втория ешелон.

По-трудното обаче предстои и започва още другата седмица, тъй като efbet Лига е нещо коренно различно от Втора лига. А именно –  повишаване на вътрешната конкуренция и надграждане с правилна селекция, включваща изпълнители, отговарящи на нивото в елита, пълноценна лятна подготовка и монтиране на електрическо осветление на клубния стадион.

Ако всичко това се случи, дори и осветлението малко да се забави, пред Спартак ще има реални предпоставки да продължи да се развива като отбор и да влезе максимално подготвен за жестоките битки в групата на майсторите, в която на първо време най-малко ще иска да се утвърди.