„Спартак“ се цели в седем победи

Седем победи в девет пролетни мача в „А“ група е целта на хандбалния „Спартак“. Това обяви за „Народно дело Седмицата“ Пенко Златев. Както е известно, той води най-младия отбор в групата. Най-голям в състава е вратарят Исмет Хаджиев, който е преминал 30 години, има един хандбалист на 21 години, а останалите са юноши старша възраст по на 18.
„Това, че нямаме опит, не означава, че нямаме цели. Докато имаме теоретичен шанс, ще се борим до последно за топ 4. За целта трябва да вземем 7 победи, а загуби може да си позволим само от най-добрите в групата „Локомотив“ и „Добруджа“, каза Златев.
Пролетният полусезон за варненци започва на 11 февруари, тъй като първите им два мача са отложени.
„В събота не пътувахме за град Левски, защото предвид ниските минусови температури там нямаше как да отоплят залата в село Българене. А домакинството ни с НСА е отложено по тяхна молба за април“, уточни Златев.
Последният не е притеснен, че преди ¼-финалния двубой с „Локомотив“ от турнира за купата на България ще имат само една среща – седмица по-рано в Горна Оряховица.
„Ще наблегнем на здрави тренировки, в които ще отработваме тактически варианти. Много важно е напролет да видим израстване на талантите ни и че се развиват в правилната посока, защото те ще изграждат гръбнака на един перспективен наш състав в следващите години“, завърши Златев.