Спартак помогна с футболен турнир на свой фен

Благотворителният футболен турнир “Помогни на приятел” в помощ на Станислав Стоилов, който е сред известните фенове на Спартак (Варна), постигна своята цел. Отборите участници, както и приятели на Стаската, събраха над 5000 лева. Той има нужда от операция на менискус, кръстни връзки на коляното. Необходимата сума е именно около 5000 лева – за интервенцията, която ще се извърши в София, пътуването до там, консумативите и възстановяването. Мъжът е на 35 години.

В надпреварата, която се организира от Техническия университет, ССК Одесос и БАМФ, се включиха 12 отбора. Те дадоха входни такси, а други шест тима дариха суми без да участват. Със средства се включиха негови приятели, фирми, както и ФК Спартак (Вн). Шампион стана съставът на Zarafa Team.

В турнира, който се проведе на игрищата на ТУ-Варна, дойдоха и футболисти на Спартак, които направиха демонстрация пред участниците и си направиха снимки за спомен със Стаската и други участници в надпреварата.

След операцията и възстановяването, Станислав Стоилов ще дари остатъка от сумата за някоя друга подобна кауза. От 94-та година фенът почти няма пропусната среща на футболния отбор на “соколите”. Както всеки запален фен на футбола така и той рита с приятели и участва в няколко турнира по минифутбол. Преди около 3 месеца се контузва по време на двубой и след преглед се установява че е скъсал кръстни връзки и менискус. От този ден нататък всеки ден му е кошмарен и непълноценен.