Спартак писа петица на Кубрат

Отборът на Спартак разгроми Кубрат с 5:0 в мач от 29-ия кръг на Трета лига – Североизточна група на стадион „Локомотив“ във Варна.
Точни за домакините бяха Десислав Дяков – на два пъти, Емил Илиев, Михаил Михалев и Васко Боев.
С поредните си попадения голмайсторът на Спартак Десислав Дяков вече има 10 гола напролет.
„Доволен съм от резултата и играта ни след почивката. Вече мислим за домакинството с Добруджа, тъй като са най-добрият отбор в групата и искам да се подготвим и представим максимално добре”, заяви за „Народно дело седмицата” Енгибар Енгибаров.

По схемата 4-1-2-3 за спартаклии играха: Мирослав Марков – Александър Йовчев, Боян Илиев, Вилиян Денчев (60 – Слави Сталев), Михаел Михалев – Милен Николов – Васко Боев, Емил Илиев – Илиян Неделчев, Десислав Дяков (75 – Тодор Маринчев), Ивайло Русев (70 – Иво Михайлов).
Междувременно след среща на фенове и представители на УС на „Спартак 1918“ с кмета Иван Портних, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, със зам.-кмета Христо Иванов и директора на Дирекция „Спорт” към Общината Кристиан Димитров стана ясно, че се отлага разделянето на дружеството СК „Спартак” АД за края на месец май.
Тогава се очаква да бъде насрочена общинска сесия, след която официално вече „Спартак“ да стане собственик на своята база.
„Бъдещето на „Спартак“ и ремонтът на стадион „Спартак“ зависят единствено от разделянето на дружеството и отдаването на клубната база на футболния клуб. Министърът на спорта и Община Варна не могат да влязат да правят ремонт на стадион „Спартак“, без дружеството и самият стадион да са общински. От друга страна няма как клубът да се завърне на стадиона, без той да е ремонтиран. Всичко е свързано с разделянето на дружеството и връщането на базата“, коментира шефът на УС на „Спартак“ Стефан Калименов.