Спартак очаква свежи пари от общината и БФС

Кириакос Георгиу тества един отбор младоци

Първата контрола е със Созопол на 15 януари

В Спартак очакват свежи пари от Община Варна и БФС, с които да закърпят бюджета за пролетния полусезон във Втора лига.

Според кулоарна информация сумата, с която местният парламента ще подпомогне клуба, ще е шестцифрена и ще бъде гласувана на сесия този месец. От БФС пък ще пристигне петцифрена сума, полагаща се от заработеното от Лудогорец в Европа миналата есен. Подобни стимули получават всички клубове в Първа и Втора лига, съобразно тяхното класиране.

Логично, Спартак ще вземе най-малко пари, тъй като зимува предпоследен във втория ешелон. Тимът е на 16-о място с 9 точки, 4 по-малко от Струмска слава, който заема първото спасително място – 14-ото.

Междувременно Спартак ще тренира на клубния си стадион по време на зимната подготовка, съобщи за „Народно дело” Кириакос Георгиу.

„Нашето ръководство е пуснало молба в общината, да ни бъде разрешено да тренираме на терена. В близките дни ще бъдат поставени и новите врати.”, каза Георгиу.

Треньорът допълни, че на първото занимание днес от 9 часа очаква на проби десетина млади футболисти, както и четирима от юношите до 17 години на клуба.

„Ако някой от играчите на проби покаже качества, ще го привлечем. Но няма да пазаруваме на килограм, искаме само попълнения, които дават гаранция, че могат да ни свършат работа.”, каза още Георгиу.

Към днешна дата няма други напуснали, освен Боян Илиев, Васко Боев и Филип Колев. Със сигурност обаче до седмица спартаклии ще се разделят с поне още петима футболисти, сред които вероятно ще бъдат Иво Иванов, Иван Пенев, Васил Добрев, Георги Динков и Тони Костадинов.

Разбра се още, че първата контрола на отбора ще е със Созопол на 15 януари в Спортпалас.