Спартак иска 33 точки напролет и своя „Локомотив“

Капитанът се качи на кораб, но знаков защитник и синът на Розата се завърнаха

ФК Спартак започна зимна подготовка за пролетния полусезон в „А“ окръжна група. Отборът се събира в 18 часа на „Локомотив“, като всичките тренировки през февруари ще са на електрическо осветление на изкуствения терен на спортния комплекс край Старите варненски гробища.
През втория дял тимът има две ясни цели – да вземе всичките си 11 мача по пътя към Североизточна „В“ група и да стане ползвател на „Локомотив“ Очаква се решението да бъде взето на общинска сесия през февруари или март.

30-03
Иначе един от тримата най-добри футболисти ще пропусне по-голямата част от мачовете напролет. Това е капитанът Николай Иванов-Барона, който се качи на кораб за поредния си рейс. Ники обаче се надява да помогне на своите в някои от последните им срещи.
Спартаклии успяха да си осигурят услугите на двама интересни свои кадри. Единият е централният защитник Калоян Иванов, който още в юношеска възраст записа мачове в „Б“ група през периода 2013/2015. След това Иванов рита за кратко в Черноморец (Бяла), а миналата есен изкара в Химик (Девня).

30-02
От Калиакра пък се прибра талантливият халф Ивайло Русев, по-известен като син на популярния фен Розата. Любопитно е, че той ще е съотборник със своя чичо Марин Русев-Мъню, който през есента вкара няколко важни гола. Иво също е записал мачове в „Б“ група през есента на 2014 година.
В тренировките ще се включат още трима юноши на Спартак. Миналият през Ботев (Брестак) защитник Павел Маринов също може да се брои за ново попълнение, докато за нападателя Вилиян Денчев и вратаря Георги Донков треньорът Митко Пантев ще вземе решение по-късно този месец. Вилиян е син на потомствения спартаклия Върбан Денчев, който е собственик на култовата механа „Бай Денчо“ в соколийската махала срещу бившето лятно кино „Тракия“.
По време на подготовката варненският отбор планира 5 контроли. Първата е на 10 февруари с Калиакра в Каварна, а на 13-и на „Локомотив“ ще гостува лидерът в шуменската „А“ окръжна група Хитрино. За 22-ри или 24-ти предстои проверка с третодивизионния Интер (Плачидол). Съперниците за останалите два спаринга вероятно ще са от третия ешелон на Североизток.