Спартак (Вн) спечели първия кръг по плажен футбол

Отборът на Спартак (Варна) спечели първия за годината турнир от държавното първенство по плажен футбол. Възпитаниците на треньора Симеон Христов записаха победи във всичките си двубои от надпреварата в Кранево, като едната бе служебна.
През уикенда край морската столица среща си дадоха отборите на МФК Спартак (Варна), Искър-98 (София), ФК Русе, Вяра, Надежда и Любов (Варна) и ФК Бъзън, които играха помежду си на новоизградения комплекс за плажен футбол. Първи се класираха спартаклиите, които в предварителната фаза биха всичките си опоненти. Те се справиха със 7:0 срещу Варна ВНЛ, с 6:3 срещу Бъзън, с 4:2 срещу Русе и служебно с 3:0 срещу Искър 2008. Втори и трети са тимовете на Бъзън и Искър 2008. Другият тим от морската столица – Варна ВНЛ, пък една победа и три загуби и остана пети в класирането.

32_1
Отново в Кранево между 24 и 26 юни ще се проведе и втория турнир, в който са отборите на шампиона Одесос (Варна), СА-МВР (София), Тича (Долни Чифлик), Свети Никола (Бургас) и Заря (с.Цар Самуил). Третият етап от редовния сезон ще се състои на 29, 30 и 31 юли в Шкорпиловци, а финалния кръг от първенството на страната е планиран за 20-21 август на новия стадион във Варна.
Както е известно, тази година регламентът предвижда четири кръга, като в първия играят половината от десетте отбора, а във втория са другите пет участника в държавната надпревара. На третия турнир първите три от двата потока се срещат един срещу друг, а четвъртите и петите играят на кръст помежду си. След като се оформи класирането в първата шестица, последният от нея играе с най-добрия от останалите тимове за последното място в топ 6 на Суперфинала. Той ще се проведе във Варна на 20 и 21 август.