Спартак вдигна купата и излезе на пазара

 Варненци се подсилват с петима от Нефтохимик за битките във „В” група
Отборът на ФК Спартак приключи подобаващо първия си футболен сезон. Варненският тим разби Провадия с 5:2 и завърши първи в „А” окръжна група. За последния успех в четвърта дивизия два гола вкара Владо Мирчев, а по един път се разписаха Иван Добрев, Данчо Пенев и Ивайло Русев. След двубоя на „Локомотив” победителите получиха купата за първото място от дежурния делегат Живко Петров и празнуваха на терена с над 500 верни свои фенове. Ултрасите поляха тревата с шампанско, взеха фланелки за спомен от своите любимци и пееха спартаковски песни, докато размахваха сини знамена.
След това играчите проведоха третото полувреме в известна варненска механа, а по-късно се веселиха и в дискотека.

31-05
От днес във варненския клуб започват подготовка за новия сезон в Североизточна „В” група. През седмицата ще бъде пусната заявка за участие в третия ешелон, а до 15-20 дни утвърден и бюджетът.
В плановете за селекция са петима от Нефтохимик, сред които добре познатите на публиката вратар Петър Денчев, ляв бек Тодор Гочев и външен халф Борислав Борисов. От Балчик пък ще бъде спазарен халфът Валентин Веселинов.
Както е известно, четиримата играха за Спартак през пролетта на 2014 година, когато му помогнаха да остане в „Б” група. Ще бъдат привлечени и други бивши кадри на спартаклии, а Владо Мирчев е дал дума, че ще остане, ако не си намери отбор зад граница.
Новият член на Североизточна „В” група започва лятна подготовка в началото на юли.