Смяна на устава на БФС ще оправи футбола ни

Извънреден конгрес на БФС, на който да бъде сменен уставът на съюза, ще оправи родния футбол. Това смята Милен Бакърджиев.
„Сегашният устав, който е от соцвремето, дава възможност на малките клубове да избират президент на централата. Така преди всеки конгрес тези, които искат да управляват, си правят корупционните схеми по регионите. Това са заплатаджии, които създават системата, за да се облагодетелстват от нея”, каза Бакърджиев.
Бившият халф на Черно море е убеден, че ако футболът ни се управлява правилно, ще създадем още герои, като тези от САЩ ’94.
„Златните момчетата от незабравимото американско лято са продукт на една система, която функционираше безотказно. Имаше бази, на които се развиваше и конкуренция в мъжките отбори. Юношите, които влизаха в представителния тим, знаеха, че трябва да положат неимоверни усилия, за да се наложат в него и да тръгнат към големия футбол”, допълни Милен.
Според него в идеята за висша лига има логика, но в нея трябва да са най-много 10 тима.
„За да говорим за висша лига с повече отбори, примерно 16, трябва да има държава в спорта. А такава на този етап няма. Аз също искам да върнат при майсторите ЦСКА, Литекс и Локо София, защото са утвърдени центрове. Без ЦСКА например нашият футбол е като ранена птица. Но на този етап е една пожелателна форма Висша лига с повече отбори. Максимумът е 10 и да играят помежду си по четири пъти”, завърши Бакърджиев.