След 7 години: „Моряците” отново събраха Старокин и Божилов

Орлин Старокин и Георги Божилов ще са съотборници в четвърти отбор – Черно море, и отново ще играят заедно след пауза от 7 години.
Двамата израснаха в София, като част от едно много силно поколение на ЦСКА, в което бяха още настоящият вратар на Лудогорец Владо Стоянов и бранителя Александър Бранеков. След като станаха шампиони на България с юношите старша възраст на армейците, през 2005 година Старокин, Божилов и Стоянов бяха купени от Нафтекс. Тримата дълго деляха една квартира в Бургас, а по-късно играха и за хибрида Черноморец.
През януари 2010 година пътищата им се разделиха, тъй като Божилов дойде на „Тича”. Халфът остана във Варна 5 години и половина, и през 2015-а вдигна Купата и Суперкупата на България. Последваха два безлични за него сезона в Берое.
През 2011-а пък Старокин отиде в Левски, а после премина през казахстанския Иртиш, Локомотив (Сф), Динамо (Букурещ), Ботев (Пд) и Пирин.
Безспорно най-голямо футболно име от тримата приятели направи Владо Стоянов. Последният дойде в Лудогорец през 2013-а, за да стане впоследствие 5 пъти шампион, два пъти участник в групите на Шампионската лига, национал и Футболист № 1 на България.