След часове собствен труд: Деца с нарушено зрение правят базар на цветя

 

Пролетен базар с цветя ще се проведе в Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов” във Варна. Откриването е днес от 10 часа в сградата на училището в кв. „Аспарухово“. Цветята са отгледани от деца с множество увреждания в часовете по трудова терапия в училището. Специални гости на базара ще бъдат регионалният координатор за Европа и Азия на Perkins international Денис Лоли и международният маркетинг мениджър на организацията Брайън Месинджър.
Perkins International финансира повишаването на учителската квалификация, развитието на иновативни образователни програми, осигуряването на учебни материали и технически средства за децата с множество увреждания. Всичко това достига до партньорски организации по целия свят, сред които е Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов” във Варна. Резултатът от почти двадесетгодишното успешно партньорство е забележителният напредък в адаптирането на преподаватели, ученици и родители към най-съвременните форми и технологии.
Perkins e първото училище за слепи в САЩ, основано през 1829 година в Бостън. Училището носи името на търговеца Tomas Perkins, който е един от учредителите на организацията. Самият той губи зрението си и се посвещава на каузата, като дарява приходите от продаденото си имение за нуждите на училището.