След споразумение: Условни присъди на трима мъже за отвличането на момичета

 

 

21-годишният Румен Р., 22-годишният Юри Ю. и 23-годишният Йордан Н. сключиха споразумение с Окръжната прокуратура във Варна и с одобрение от съда получиха условни присъди за опит да отвлекат малолетно и непълнолетно момиче. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

За престъплението те приеха да търпят наказание 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок, след като се признаха за виновни и се отказаха от разглеждане на делото срещу тях по общия ред.  В тежест на подсъдимите са и направените по делото разноски в размер на 633 лева, които ще платят солидарно. Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Осъденият Румен имал връзка с тогава 15-годишното момиче. След раздялата им 21-годишният младеж продължил да го притеснява, въпреки предупрежденията на вуйчо й да престане. На 14 април миналата година изоставеният заедно с останалите подсъдими решили да се срещнат с момичето. Отишли пред дома му с автомобил. Присъствието им било забелязано от  вуйчото на 15-годишната. Между него и  Румен възникнал спор, завършил с шамар. Румен се почувствал унизен пред приятелите си и замислил план, с който да принуди вуйчото да отиде в неговия квартал и там да бъде наказан. Решил да отвлече момичето и така да накара вуйчото да отиде и да спаси своята племенница.

Тримата започнали да търсят 15-годишната девойка. Видели я да се разхожда със своя приятелка. Румен слязъл от колата, хванал я за косата и против волята й я качил в автомобила. Насила и въпреки съпротивата в автомобила било качено и другото момиче.

Роднини на двете отвлечени деца започнали да ги търсят по телефона. Едното оставило телефона си отворен и баща му успял да чуе, че ги отвличат и ги водят в ромската махала „Максуда“. По-малката успяла да скочи от колата и била последвана от приятелката си. След скачането им от движещия се автомобил получили различни увреждания. Отведени били в болницата с мозъчни сътресения.