След сигнали и оплаквания: Правят тротоар по бул. „Трети март“, гражданите обаче имат и други претенции

 

След поредица от сигнали на граждани, медийни публикации и писма до общината, най-сетне започна изграждането на тротоар от горната страна на бул. „Трети март“ във Варна. Неговото автомобилно трасе, което години наред беше нарицателно за разбит пътен участък, наскоро беше основно ремонтирано. Гражданите обаче останаха изненадани, че от едната страна на булеварда така и не се появи участък за пешеходци, който се чака от прокарването на пътя. Сега този пропуск вече се отстранява, видя репортер на „Народно дело Седмицата“.

6 - 3mart 2
Забележките на живеещите в района обаче не свършват с това. Те все още недоволстват, че местата за пресичане на булеварда са малко и са твърде отдалечени едно от друго. Пресичането с притичване вече би трябвало да е невъзможно, но не е точно така, споделят свидетели. Те признаха, че често деца преминават доста опасно новите ограждения, като по-малките се промушват пред тях, а по-големите ги прескачат.

6 - 3mart 3
Остава неясно и бъдещето на огромната камара от пръст и стара настилка, която е натрупана в зелените площи на кръстовището на булевардите „Трети март“ и „Република“.
„Какво е това нещо? Уж благоустрояват, а резултатът е ново строително сметище, което общината сама създаде и не се знае кога ще премахне“, коментира читател. Той се обади в редакцията ни възмутен, че е изпратил писмо до кмета на града Иван Портних преди месец и половина, но така и не е получил отговор. В него гражданинът изразил забележките си към ремонта. „Понеже кметът не ми обръща внимание, реших да споделя проблемите, които тормозят живеещите наоколо, с медиите“, заяви недоволният варненец.